Ik wil hier nooit meer weg

“Wat ik van Mortiere vind, is moeilijk onder woorden te brengen. Het is een gevoel. Als ik hier rondwandel, ben ik gelukkig. Er is rust en alles is zo mooi en groen!” Aan het woord is Farnaz. Samen met haar man Masoud kocht ze een huis in Jazzboog fase 3. Nieuw is het stel niet in Mortiere. Ze wonen er al 17 jaar met heel veel plezier.

“Toen we hier kwamen wonen, waren mijn jongens 10 en 16 jaar. Leuk vonden ze de verhuizing vanuit Vlissingen zeker niet. Hun vrienden woonden allemaal daar en het internet was hier niet optimaal. Pas na een jaar waren ze gewend en zeiden ze: ‘Mama, je hebt een goede keus gemaakt.’ Het is trouwens maar goed dat we hier woonden, terwijl zij opgroeiden. Want zoals dat bij pubers gaat, kwam het vaak voor dat ze de fiets of auto niet op slot deden of het raampje open lieten staan. Toch is er nooit iets gebeurd”, lacht Farnaz. “Dat had in Vlissingen echt niet gekund, hoor.” 

 

Met een beetje pijn in hun hart 

Inmiddels zijn de jongens de deur uit, maar ze komen wel elk weekend langs. Dat was een van de redenen dat Farnaz en Masoud op zoek gingen naar een ander huis. Ze wilden iets kleiner wonen, maar wel in een huis met oprit én graag op een hoek. Zo’n huis vonden ze in Jazzboog en dus besloten ze, met een klein beetje pijn in het hart, te kopen en te verhuizen. “We zijn erg gehecht aan ons huidige huis. De indeling en de sfeer zijn perfect en daar hebben we heel hard voor gewerkt. Maar we krijgen er straks iets heel moois voor terug. Ook hier gaan we weer een heel fijn thuis van maken. 

 

“Onze huidige woning is al 17 jaar oud, maar heeft wel energielabel A. Elke jaar krijgen we geld terug van onze energieleverancier. Zo fijn dat ons nieuwe huis nog zuiniger is. Dat nieuwbouw gasloos, duurzaam en onderhoudsarm is, was voor ons zeker ook een reden om te verhuizen. We zijn weer helemaal up-to-date.” 

 

Geeft niets, alleen maar fijn zo 

In Mortiere is geen supermarkt. Ik weet nog toen we hier pas kwamen wonen dat mensen vroegen of we dat geen probleem vonden. Helemaal niet. Ik ben er juist blij mee, want daardoor is én blijft deze wijk zo ultiem rustig. En als we wat nodig hebben, fietsen we gewoon naar winkelcentrum Dauwendaele of het centrum van Middelburg. Je bent er echt zo.”  

 

Eind 2023 is het zover, dan verhuist dit leuke stel naar Jazzboog. Hun buren gaan ze enorm missen, maar verder kijkt Farnaz uit naar de toekomst waarover ze heel mooi zegt: “Ik hoop dat we hier gelukkig oud mogen worden. Onze nieuwe buren hebben we nog niet ontmoet, maar dat gaat vast helemaal goedkomen.”