Liefde op het eerste gezicht

Op een mooie dag gaan we langs bij Babette en Django. Ze hebben in april 2022 de sleutel van hun nieuwe huis in Jazzboog gekregen en vinden het leuk om mee te werken aan een interview. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt Babette waarom dit huis en deze plek hun hart heeft gestolen.

Het prachtige hoekhuis met aubergine-kleurige steen staat trots aan de straat. Eenmaal binnen worden we verrast door de prachtige lichtinval via de grote ramen en de zee aan ruimte. “We hebben gekozen voor een uitbouw en hebben het raam laten verbreden”, vertelt Babette, terwijl ze ons voorgaat naar de leefkeuken. “We houden enorm van koken en hebben qua keuken flink uitgepakt. Hij wordt volgende week geplaatst. We kunnen niet wachten, dit wordt het hart van ons huis.”

 

De stijl die het stel heeft gekozen laat zich het best omschrijven als industrieel. We zien stalen elementen, een stenen vloer en de keuken wordt rots-grijs met houtaccenten. Dit wordt echt heel mooi.

 

Uitkijken naar de toekomst

Boven ligt de vloer ook al en overal staat verf. Volop aan de klus. “Nog een paar weken en dan verhuizen we en kan het genieten gaan beginnen. We kijken het meest uit naar de grote tuin. Nu leven we in een appartement in Gent zonder buitenruimte, dus dat is een enorme stap vooruit.”

“Gent? Hoe komen jullie hier dan terecht?” vragen wij. “Ik woonde in Middelburg en Django in Gent. Voor hem ben ik die kant op verhuisd. Toen we onze zoektocht startten naar een nieuw huis had Django niet echt een voorkeur en ik wilde wel graag terug. Toen we dit huis zagen, waren we gelijk verliefd. De indeling en ruimte zijn perfect. Daarbij vinden we de bouwstijl leuk én Jazzboog ligt ideaal ten opzichte van uitvalswegen.”

 

De zee aan ruimte vinden Django en Babette fijn met oog op de toekomst en Django’s ouders kunnen nu gemakkelijk blijven slapen als ze overkomen uit België. De ligging nabij uitvalswegen is belangrijk, omdat Django in België werkt.

 

Nieuwbouw past bij ons

“We hebben ook andere huizen en projecten bekeken. Bestaande bouw viel snel af. We doen het gewoon graag op onze manier en dat kan bij nieuwbouw! Daarbij is nieuwbouw duurzaam en gasloos. Dat vinden we heel belangrijk, want we zijn milieubewust.” Als voorbeeld geeft Babette aan dat ze afval scheiden en ter compensatie van een vliegreis een donatie doen, bijvoorbeeld voor de aanplant van bomen.

 

Indrukwekkend mooie badkamer

Terwijl we gezellig verder kletsen, komen we aan op de 1e verdieping. Daar is een pvc-vloer gelegd. “Hebben we zelf gedaan! Veel werk, maar prima te doen. En het is gewoon leuk om zelf te klussen, want daarmee maak je het huis ‘eigen’.” Als we de badkamer in komen, vallen we even stil. Wauw! Dit is echt heel bijzonder. Er staat een semi-vrijstaand bad en de inloopdouche is lekker ruim. Maar het mooist is toch wel de wand van goud kwartsiet natuursteen. Heel sfeervol en passend bij de stoere stijl van de rest van het huis. Babette lacht en zegt enthousiast: “Ja, we zijn hier echt heel blij mee.”

 

 

Tot slot mogen we nog even op zolder kijken. Hier zijn nog eens twee slaapkamers en een berging. “Wat vinden jullie eigenlijk van Mortiere?” vragen we als we weer naar beneden lopen. Babette: “Ik kende de wijk al, omdat vriendinnen van mij in de eerste fase gekocht hadden. Voor Django is alles nieuw. Toen we dit huis zagen en verliefd werden, zijn we rond gaan lopen en hebben we heel goed naar de situatie van Jazzboog gekeken. Die is voor ons ideaal. Ook fijn dat de laatste ontwikkelingen allemaal zo ruim zijn opgezet.”

 

We staan weer in de hal en nemen afscheid, zodat het stel verder kan met klussen. Altijd leuk om even binnen te kijken en zeker als je zo hartelijk ontvangen wordt.